Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gasztronómia kvíz – konyhai műveletek

Tetszett a játék? Oszd meg ismerőseiddel is:

Facebook
Konyhai műveletek kvíz
/10

Gasztronómia

Gasztronómia kvíz – konyhai műveletek

Mennyire ismered ki magad a konyhában? Ha csak a tojásrántotta megy, az még sajnos kevés lesz a 10/10-hez, de ha szereted a főzős műsorokat, akkor már jó eséllyel indulhatsz neki a lenti gasztronómia kvíznek.

1 / 10

Mi a következő konyhai művelet neve?

Étel sűrűbbé tétele tejfölös vagy tejszínnel elkevert liszt segítségével.

2 / 10

Mi a következő konyhai művelet neve?

Fűszeres, általában savanykás lében való, lassan, gyöngyözve forraló főzés.

3 / 10

Mi a következő konyhai művelet neve?

Folyamatos, forráspont alatti 95°C-on történő hőkezelést, főzés.

4 / 10

Mi a következő konyhai művelet neve?

Az étel magas alkoholtartalmú folyadékkal való leöntése és meggyújtása.

5 / 10

Mi a következő konyhai művelet neve?

Étel (általában hal) párhuzamos bemetszésekkel való bevagdalása.

6 / 10

Mi a következő konyhai művelet neve?

A befőttesüveg valamint annak tartalmának hőkezelése a romlást okozó baktériumok elpusztítása céljából.

7 / 10

Mi a következő konyhai művelet neve?

Élelmiszerek elkészítés előtti pácolása fűszerezett, gyakran savas kémhatású folyadékban.

8 / 10

Mi a következő konyhai művelet neve?

A különböző zöldségek forró zsíron való fonnyasztása

9 / 10

Mi a következő konyhai művelet neve?

Hús vagy hal megtisztítása a csontoktól, szálkáktól.

10 / 10

Mi a következő konyhai művelet neve?

Nyersanyag leforrásázsa, majd másik vízben való továbbfőzése vagy azonnali lehűtése.

0%

További kvízek:

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz!