Tetszett a játék? Oszd meg ismerőseiddel is:
Gasztronómia
Gasztronómia kvíz – konyhai műveletek
Mennyire ismered ki magad a konyhában? Ha csak a tojásrántotta megy, az még sajnos kevés lesz a 10/10-hez, de ha szereted a főzős műsorokat, akkor már jó eséllyel indulhatsz neki a lenti gasztronómia kvíznek.
1 / 10
Mi a következő konyhai művelet neve?
Étel sűrűbbé tétele tejfölös vagy tejszínnel elkevert liszt segítségével.
2 / 10
Fűszeres, általában savanykás lében való, lassan, gyöngyözve forraló főzés.
3 / 10
Folyamatos, forráspont alatti 95°C-on történő hőkezelést, főzés.
4 / 10
Az étel magas alkoholtartalmú folyadékkal való leöntése és meggyújtása.
5 / 10
Étel (általában hal) párhuzamos bemetszésekkel való bevagdalása.
6 / 10
A befőttesüveg valamint annak tartalmának hőkezelése a romlást okozó baktériumok elpusztítása céljából.
7 / 10
Élelmiszerek elkészítés előtti pácolása fűszerezett, gyakran savas kémhatású folyadékban.
8 / 10
A különböző zöldségek forró zsíron való fonnyasztása
9 / 10
Hús vagy hal megtisztítása a csontoktól, szálkáktól.
10 / 10
Nyersanyag leforrásázsa, majd másik vízben való továbbfőzése vagy azonnali lehűtése.
Újrakezdés!